Axxicom Airport Caddy II

Wat is de tijd snel gegaan. Het einde van mijn stage periode op Schiphol bij Axxicom Airport Caddy komt steeds dichterbij.

Ik heb heel veel meegemaakt en geleerd. Onder andere de weg op Schiphol. Wat is Schiphol ongelofelijk groot zeg! Als je op Schiphol komt voor een heerlijke zonnige vakantie merk je natuurlijk wel dat het een super grote luchthaven is. Maar je moest eens weten hoeveel snelle en handige weggetjes en gangetjes erdoor Schiphol gaan om op verschillende plekken te kunnen komen. Aan het begin verdwaalde ik best vaak, maar hoe vaker je de weg loopt, hoe sneller je het leert kennen. Je leert het niet allemaal in een dag, want vorige week kwam ik er ook pas achter dat er een super snelle weg is naar het Crew Centre. Ik dacht bij mezelf: “jeetje, heb ik echt acht weken helemaal om gelopen”? terwijl het veel sneller kan!

Het communiceren met de passagiers was aan het begin best lastig, vooral als je moet communiceren in gebaren taal, maar door het in de praktijk uit te voeren, ben ik ervan overtuigd dat ik het nu kan en durf! Na een tijdje heb ik de angst losgelaten en ben ik het gewoon gaan doen. Wat kan er misgaan? Als degene je niet begrijpt, probeer je het op een andere manier. Op een gegeven moment had ik super leuke gesprekken met de passagiers en kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen.

Er zijn genoeg minder-leuke dingen om te moeten doen, maar deze heb ik ook moeten ervaren. Bijvoorbeeld: de wekker die om 4.15 uur staat te piepen, het ijs van de autoruiten schrappen om 5.30 uur om nog wat te kunnen zien door de ruiten, door code rood moeten rijden naar het treinstation om te zorgen dat ik op tijd op Schiphol was, bloedblaren krijgen door het vele lopen op hakken, en werken op Kerstavond, 2de Kerstdag en Nieuwjaarsdag, terwijl je hele familie lekker zit te …. Nee hoor, de sfeer tijdens deze dagen op Schiphol heeft ook wel wat.

Voordat ik mijn stage begon zei ik: “Ik ga de avonddiensten fijner vinden dan de ochtenddiensten, ik weet het zeker!” Niet dus! ’s Avonds had je weinig te doen en had je bijna geen passagiers die je kon helpen en was je meestal rolstoelen aan het zoeken voor de volgende dag. Helemaal niet erg natuurlijk, want dat moet ook gebeuren. Persoonlijk vind ik werkdrukte en heel de tijd bezig zijn met de passagiers veel leuker, want op die momenten ben ik echt aan het doen waar ik stage voor loop.

Gezellige passagiers, die je laten lachen en als je er aan terugdenkt er nog steeds om moet lachen.
Een leuk momentje, heel veel stewardessen in rep en roer, een passagier was zijn paspoort kwijt terwijl hij net nog bij de paspoortcontrole was. Iedereen zoeken en de opdracht om zijn bagage van boord te laten halen was bijna gegeven. Alles binnenste buiten gekeerd, tassen en broekzakken, onder de rolstoel, tussen de rolstoel …. Totdat de passagier er ook moedeloos van werd en even over z’n hoofd moest wrijven en zijn pet af deed. En voilà daar was zijn paspoort, onder zijn pet. We hebben allemaal erg moeten lachen en daarna snel het vliegtuig in.

Boze en gehaaste passagiers, die met klachten en problemen naar je toe komen. Hier moet je ook je beste beentje voor zetten. Helpen waar je helpen kan.

Verdrietige passagiers, die je bijna laten meehuilen terwijl ze hun emotionele verhalen vertellen. Ik heb echt mijn best moeten doen dat die brok in mijn keel er niet uit kwam. En dat mijn ogen alleen maar nat zouden blijven en niet zouden gaan overstromen. Poeh poeh, niet iedereen komt op Schiphol voor een leuke vakantie.

In deze stage-periode heb ik mezelf op verschillende manieren ontwikkeld en heb ik ervaren wat heel leuk en wat minder leuk is. Durf ik te communiceren in verschillende talen, heb ik geleerd om nog beter samen te werken, feedback te krijgen, complimenten te ontvangen en om van de leuke dingen te genieten!

Axxicom bedankt voor deze ervaring! 🙂

Reader Interactions

Comments

 1. Mooi geschreven Emma. Je voelt dat je hart voor je werk/stage hebt. Wat leer jij veel in een korte tijd. Wij zijn trots op je!!! XX

 2. Wat leuk Emma, om dit stukje uit je leven te lezen , veel meegemaakt de laatste tijden , maar , dat heet ontwikkelen , en zo te zien lukt je dat goed , fijn dat je het zo leuk vond , wat dat is het allerbelangrijkste , dat je gelukkig bent . Heel veel liefs en sucsses met je baan l liefs van ons .

 3. Beste Emma, wat heb je het fantastisch verwoord! jij bedankt Axxicom, terwijl we jou moeten bedanken, zonder jou/jullie hulp gaat al het begeleiden van de passagiers echt niet lukken. Mocht ik je niet meer zien, heel veel succes met je studie en jij hoort echt op Schiphol thuis! Altijd positief, iedereen willen helpen en dat is De juiste instelling. Bedankt Emma. Groetjes en tot ziens op Schiphol. Angela (balie)

 4. Hou Emma, wat leuk om te lezen. En wat gaat de tijd snel. Heel belangrijk om stage te lopen, je weet gelijk of je hier in verder wil. Heel veel succes!

 5. Was even gezellig om jou te hebben ontmoet op Schiphol.
  Weer een hele ervaring rijker deze stage.
  Ga lekker door met schrijven van wat je zoal meemaakt😉

 6. Emma wat een gezellige en leuke blogs heb je er weer van gemaakt .
  En ja de tijd gaat wel snel ,maar je heb een leuke en leerzame tijd daar gehad
  En gelijk al van alles mee gemaakt van ons Hollandse weer …
  Wens je veel succes ..

Geef een reactie