Axxicom Airport Caddy

Hoe leuk en gaaf is het om stage te mogen lopen bij Axxicom Airport Caddy op Schiphol. Elf weken, drie of vier dagdelen per week, loop ik stage bij Axxicom. Passengers with Reduced Mobility (PRM) worden door Axxicom Airport Caddy begeleid van en naar de vliegtuigen van alle vliegmaatschappijen.

Per (stage) week kunnen de dagdelen er anders uitzien. Het kan verschillen van dagen en van een vroege of late dienst. Vroege dienst houdt in dat je van 08:00 uur tot en met 14:30 uur stage loopt. En de late dienst houdt in dat je van 14:00 uur tot en met 20:30 uur stage loopt.

De werkzaamheden die ik doe zijn vooral passagiers op een veilige manier door de security check en indien nodig langs de paspoort controle te brengen. Meestal staat er achter de douane een Passagiers Assistent (PA), om veilig de passagiers met de Caddy te kunnen brengen naar de gate, zodat de passagiers op tijd bij het vliegtuig zijn. Als “Host” mag ik (indien nodig) de passagiers niet naar vliegtuig brengen via de brug, dat mag alleen de PA doen. Ik kan de loopmarathon meedoen, nee, niet rennen, daar moet ik nog teveel voor trainen. Na 50 kilometer gelopen te hebben (gemiddeld 10 km per dag) zit de eerste week erop.

Naast mijn werkzaamheden moet je ook goed kunnen communiceren met passagiers, en dat in verschillende talen. Aan het begin vond ik het best lastig om verschillende talen te praten, maar hoe vaker je het doet en het vooral durft gaat het steeds beter!

Voordat ik mijn stage mocht gaan beginnen moest ik week voor mijn stage begon een Schipholpas ophalen bij het Schiphol Badge Center. Het gaat niet zo makkelijk als het lijkt, want je moet eerst nog een test maken over de veiligheidsregels op Schiphol. Al vroeg de trein in, op naar Schiphol. Ik had mezelf netjes aangemeld en al snel was ik aan de beurt. Ohneeee, ik had een ienieminie scheurtje in mijn ID-kaart. Een vergrootglas was erbij nodig, en ja hoor, daar stond ik dan met mijn goede gedrag. “Maandagochtend om 8 uur ’s morgens ben je de eerste” Jemig, maandag ochtend? Dan begint mijn stage! Nee, help! Ik vond het zo niet gaaf, en dan te bedenken, dat ik ook terecht kon met mijn paspoort. Als ik van te voren wist dat het ienieminie scheurtje in mijn ID-kaart zat, had ik wel beter geweten.

Nieuwe week, nieuwe kansen, maar met wat vertraging had ik ook eindelijk mijn Schipholpas en hup, hup, naar Schiphol zodat ik gelijk kon meedoen aan de introductiedag van Axxicom.

Reader Interactions

Comments

 1. Oh Oh Emma, zo te lezen was dit een spannende week voor je. Je schrijft het alsof ik er zelf bij was. Zie je daar echt lopen met de mensen die moet begeleiden. Steeds een stapje verder. Jij komt er wel hoor!!

 2. Gelukkig alles op tijd goed gekomen!
  Nu heerlijk genieten van je stage op Schiphol!
  Zou leuk zijn als ik nu een trip zou gaan maken en jou daar tegen zou komen 😉

 3. Superleuk weer te lezen wat je aan het doen bent, nog even en je bent op de plek die je ambieert!
  Het was beste een drukke week ! Ik hoop je binnenkort nog even te zien op Schiphol.

 4. Hallo Emma .

  Wat een gezellige blog om te lezen.
  Je maakt genoeg mee en heel afwisselend .Gelukkig goed gekomen met je ID kaart ….
  Een hele leerzame en gezellige stage tijd daar …

 5. Hallo Emma,
  Leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent over je stage. Ook mijn studenten (De Rooi Pannen Tilburg) ervaren het werk als Airport Caddy voor Axxicom altijd als een leuke en leerzame stage. Succes met het onder de knie krijgen van je talen en ik wens je veel plezier toe in het omgaan met de passagiers. Aan je enthousiasme zal het niet liggen. Jouw verhaal is zo leuk dat ik het deel op de facebook-pagina luchtvaartdienstverlening van De Rooi Pannen zodat mijn studenten het allemaal kunnen lezen.
  Veel succes!

Geef een reactie