De plek om graag te zijn ⚡

Wat moeilijk om de juiste keuzes te moeten maken, en eerlijk gezegd was dat niet altijd even makkelijk.

Graag wilde ik mijn 5 maanden stage lopen in Curaçao, totdat ik ging nadenken hoe die maanden er dan werkelijk uit zouden gaan zien. Onder het werk zou ik vaak verlangen om heerlijk op het strand te liggen en van de zon en zee genieten. Weinig 🌴☀ #not. Je moet een eigen verblijfplaats vinden, stageplek en ook een auto huren, want zonder auto kom je nergens. De informatie had ik al snel binnen nadat ik wat info over stageplekken had verzameld. Helaas kregen we te horen dat we niet meer buiten Europa stage mochten gaan lopen.

Het was een goede keus om naar de informatieavond te gaan van school, want ik had nog geen idee waar in Nederland ik graag stage wilde lopen. Ik liep langs het lokaal waar DNATA nederland op de deur hing, wat zou dat zijn? Op het laatste moment kon ik de presentatie nog bijwonen en was ik heel erg enthousiast geworden. Werken als grondstewardess bij DNATA en vluchten van Emirates mogen afhandelen, hoe gaaf is dat!

Ik was heel enthousiast en was er zeker van dat ik dit graag wilde. Mijn sollicitatiebrief in het Nederlands en Engels lagen klaar, totdat ik het berichtje kreeg dat DNATA meerdere afhandelaars kreeg en ten alle tijden op Schiphol moest kunnen komen. Helaas, gaat er geen openbaar vervoer ‘s nachts vanuit mijn woonplaats. En met de auto is het ook geen optie omdat een parkeerplek bij Schiphol niet vergoed wordt voor stagiaires. Dit gaat mij dus nu (nog) niet lukken om in Amsterdam stage te lopen.

Na heel veel nadenken heb ik besloten om in Nederland te blijven en hier een hotel te vinden dat écht bij mij zou passen!

Ik had gelukkig een plan B voorbereid en ben ik meteen de dag daarna gaan solliciteren naar 4 en 5 sterren hotels in Rotterdam en omstreken. Van drie hotels kreeg ik het bericht dat ik was uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek die ik ondertussen al gehad heb. Bij de ene ging het gesprek beter, dan de ander maar het was een leuke ervaring om mee te maken. Al snel kreeg ik een telefoontje van het hotel waar ik een gezellig, leuk en energierijk ⚡ gesprek had gehad. Energierijk? Zegt dit al genoeg?

20 weken, 40 uur per week, 5 dagen, ochtend en avonddiensten, door de weeks, in het weekend, in-en uitchecken van gasten, kamers checken, gasten benaderen, helpen waar nodig is, initiatief tonen, hard werken en vooral genieten, dat is hoe ik mijn stage periode voor me zie!

Super leuk! 😊 Ik ben aangenomen bij STROOM in Rotterdam, hier zie ik mezelf achter de receptie staan!

Dit is niet zomaar een hotel, brasserie of bar. STROOM is een urban boutique hotel, gevestigd in een oude elektriciteitsfabriek op de Lloydpier in Rotterdam-Delfshaven.

Ontdek het nieuwe STROOM – hotel, brasserie, espressobar, bakkerij & rooftop terrace. We hebben fantastische koffie, verfrissende biertjes en serveren smakelijke wijnen, prachtig brood en heerlijk eten. Wij zijn wie we zijn: een fijne plek voor wie even wil landen. Voor een paar minuten, een paar uur, een paar dagen, weken of maanden. Zo omschrijft de eigenaresse haar fantastische plek! ⚡

Vind het super leuk om hier eind augustus te mogen beginnen en het lijkt mij een hele mooie uitdaging, maar vooral een leuke ervaring.

 

Reader Interactions

Comments

  1. O leuk Emma , tzt komen we op de koffie hoor.
    Ziet er stylisch uit!
    Wordt een spannend avontuur voor jou maar lekker dichtbij😉

Geef een reactie