Front Office stagiaire bij STROOM ⚡

Ontdek STROOM – hotel, brasserie, espressobar, bakkerij & rooftop terrace. Ze hebben heerlijke koffie, verfrissende biertjes en serveren smakelijke wijnen, prachtig brood, heerlijk eten en fantastische feesten.

Team STROOM heeft zich van hun beste kant laten zien tijdens de Summer Rooftop Party met overheerlijke cocktails en de STROOM hamburgers. Er werd heerlijk gedanst, gesjanst en genoten. We love it ❤🎧

Alle stagiaires en werknemers die achter de receptie gaan werken zijn verplicht om een weekje in de brasserie en housekeeping mee te lopen, omdat je dan alle hardwerkende werknemers en STROOM goed leert kennen en weet wat hun werkzaamheden zijn.

In de brasserie doe je veel meer dan in een normaal restaurant. Ze hebben namelijk ook nog een espressobar, een broodwinkeltje en producten van Rechtstreex-verswinkel die opgehaald worden door gasten.

Gasten ontvangen, vragen waar je hem/haar mee kan helpen, bedienen, uitserveren en helpen als er vragen zijn. Stralend met een glimlach rondlopen en de vriendelijke gasten voorzien van hun drankjes en hapjes. Echt leuk om te doen, maar ook best zwaar!

Met geen horeca ervaring, wist ik echt niet wat ik kon verwachten. Het lopen met een dienblad werd voor mij nog de leukste uitdaging. Echt iets voor mij! 😬 Hoe hou ik een dienblad goed vast? Hoe blijft die stabiel? En dat is dan alleen nog maar het dienblad 😅

Oefening baart kunst, en zo is het maar net. Binnenkort neem ik een lesje bij mijn broer. Die kan volgens mij de handstand doen met een dienblad in z’n hand en een koprol erachter aan 🤸🏾‍♂️

Ik ben iemand die niet van afwachten houd en het liefst veel initiatief neemt. Naar gasten toe gaan als hij/zij binnen komt, tafels weer gereed maken voor nieuwe gasten of naar gasten toe gaan om te vragen of hij/zij nog iets willen drinken zonder dat het aan mij gevraagd hoeft te worden.

Ik heb ook een dagje meegelopen bij de housekeeping. Sinds deze dag heb ik nog meer respect voor hen. Het is hard werken in een korte tijd en echt alles moet pico bello in orde zijn.

Wat ook erg fijn is dat je gelijk de weg leert kennen en de hotelkamers van binnen ziet. Mijn eerste reactie was: Wauw!

Als receptioniste moet je de kamers (voor de zekerheid) checken. Doen alle lampjes het nog wel? Als het blijkt dat het niet zo is… Hoppatee! 💡 Hoe vaker ik het vervang, hoe handiger ik er in word.

Het is nu mijn tweede week achter de receptie en ik vind het heel erg leuk. Er komt veel meer bij kijken dan je denkt. Naast het in-en uitchecken van gasten moet je ook veel administratieve handelingen uitvoeren en dat vind ik heel erg leuk om te doen en zeker omdat ik hiervoor een administratieve opleiding in 1 jaar heb gevolgd en behaald.

Aan de hand van de voorbereiding op mijn stage heb ik een leerdoel voor mezelf opgesteld. Ik kreeg vaak feedback van een docent dat ik meer aan mezelf moet denken en soms dingen los moet laten en niet teveel werk op me moet nemen. Ze heeft gelijk, en dat realiseer je pas als het goed mis gaat en het van dichtbij mee maakt, sindsdien is het mijn grootste leerdoel geworden.

Het is een mooie eigenschap, maar ook heel erg lastig, omdat ik altijd met alle liefde wil helpen en mezelf van mijn beste kant wil laten zien, maar je hebt jezelf ermee.

Ben je nieuwsgierig geworden waar ik met een big-smile mijn stage aan het doen ben? Kom dan snel gezellig een keertje een hapje eten of een gewoon een koppie koffie drinken. Vergeet niet dat: niks moet, niksen mag!

Reader Interactions

Comments

  1. Het is idd een leuk idee om eens langs te gaan voor een “ Rotterdams bakkie” of lunch. Hoewel ik aardig bekend ben in Rotterdam weet ik niet waar dit is maar goed daar hebben we internet voor.
    Klinkt alsof je het erg naar je zin hebt maar dat komt denk ik door de verschillende taken in deze business.
    Leuk stukje weer en succes de komende tijd😘

  2. Weer een stap verder in je opleiding. Je schrijft met veel enthousiasme en uitnodigend. We komen vast eens langs om ons te laten verwennen met een lunch. Fijn dat je het naar je zin hebt. Heel veel succes de komende maanden. ☕️🥐👩‍💻

Geef een reactie