Welkom in de πŸ’™ familie!

De intake voor de opleiding, voelt als de dag van gisteren. Het is echt niet te geloven, maar ik zit nu in mijn laatste jaar en ga bijna met mijn examens beginnen.

In de afgelopen jaren heb ik mezelf goed leren kennen en ben ik er achter gekomen wat het beste bij mij past.

Vliegen naar bestemmingen en de passagiers voorzien van een hapje en een drankje was echt wat ik wilde doen voor mijn kwalificerende stage, tenminste dat dacht ik…

Maar de gedachte, om te willen vliegen, was na mijn Front Office stage bij Hotel Stroom helemaal foetsie! Wat raar, een keuze, waar je drie jaar achter hebt gestaan, is binnen een paar maanden stage helemaal verdwenen.

Later besefte ik dat het helemaal niet zo heel raar is, maar juist logisch, dat ik door een stage weet wat het beste bij mij past want daar is een stage toch ook voor. Je mag best wel weten, dat ik het echt heel lastig vond om te vertellen dat ik van keuze was veranderd.

Als klein meisje van 7 jaar had ik al interesse in het vak. Onderweg naar Aruba stond ik met grote ogen te kijken naar wat de grondstewardess aan het doen was. Toen heb ik voorzichtig gevraagd of ik mocht helpen met het inchecken en het labelen van de koffer. Natuurlijk deed zij alle werkzaamheden, logisch, maar ik mocht een kijkje nemen achter de incheckbalie. Hoe leuk was dat! Zie je die big smile op mijn gezicht? Wat ik mij nog goed kan herinneren is dat ik met mijn haren vast zat in haar pen die in haar borstvakje zat, hahaha.

Het is tijd om te gaan kiezen bij welke luchtvaartmaatschappij ik wilde solliciteren. Boven aan mijn lijstje stond KLM, de afdeling HV agent.

Als HV agent ben je betrokken bij het incheck- en instapproces van Transavia passagiers πŸ’š Je checkt passagiers in, vervult diverse floorwalktaken, neemt te grote handbagage in en handelt zelfstandig het boarding-proces af.

Voordat ik mocht gaan solliciteren voor deze functie moest ik toestemming krijgen vanuit school. Gelukkig! Yes! Ik mag gaan solliciteren.

Klik, tik, klik… β€˜je sollicitatie voor stage HV agent is bevestigd.’ Met een gerust gevoel kon ik verder met de dag en was het afwachten wanneer ik een berichtje zou ontvangen. Maar wachten… duurt lang, you know? 😌

Ongeveer vier dagen nadat ik gesolliciteerd had zag ik een mail in mijn inbox en het eerste wat ik zag was: β€˜graag willen we je uitnodigingen voor een Meet & Greet’

Er zit nog net geen gat in het plafond, maar je had mij eens moeten zien springen van blijdschap, gewoon het feit dat ik op gesprek mag komen is al tΓ© gek.

Onwijs spannend, maar ook echt heel gaaf om te ervaren, een sollicitatiegesprek bij de KLM. Het gesprek verliep soepel en ik kon echt mezelf zijn. Ik had nog zoveel te vertellen, maar dat was niet nodig…

Ik kan het niet geloven en het besef komt denk ik pas als mijn stage begint, maar KLM is de plek, waar ik mijn kwalificerende stage mag gaan doen. We hebben een GO, want het stoplicht staat op groen. Ik mag met trots vertellen dat ik ben aangenomen! πŸ’™

Ga je op reis met Transavia in de periode van februari 2020 tot en met eind juli 2020? Dan is er een kans dat we elkaar gaan tegenkomen en/of dat je zelfs door mij ingecheckt wordt. You never know! Het zou leuk zijn! Het zijn vijf maanden, 800 uur, met nachtdiensten. Dat zal best pittig worden, maar ik heb er onwijs veel zin in.

Wie weet tot dan! Echt leuk dat je mijn blog gelezen hebt! Laat een reactie achter, dat vind ik heel erg leuk! Voor nu zet ik blogs ✍🏽 even op een laag pitje, want ik wil met mijn examens echt knallen. Je hoort van me! 😊

Reader Interactions

Comments

 1. Gefeliciteerd Emma,πŸŽ‰KLM the big one !
  Fijn dat je nu precies weet wat je wilt en eerlijk gezegd denk ik dat dit werk meer voldoening geeft.
  Lekker knallen en veel plezier in alles wat je doet xxx

 2. Wat goed van je! Dik verdiend. KLM Γ©n Transavia mogen in hun handjes knijpen met jou πŸ‘.
  Heel veel succes en vooral, geniet ervan!

 3. Super Emma dat je stage ga lopen bij de KLM. Wat heb je het weer enthousiast verwoord. Heel leuk om te lezen. Je hebt er echt zin in. Heel veel succes!!

  Oma en Opa

 4. Lieve help is dat even goed nieuws. Wat fantastisch en wat een geweldige plek om stage te gaan lopen. Jij gaat daar stralen. En zoals je het beschrijft. Heb het met plezier gelezen.
  Dikke pakkerd van oma Ingrid.

Geef een reactie