Goodbye Albeda The Hague Airport College

Goodbye Albeda The Hague Airport College! Als een motor van een vliegtuig zo snel is de tijd gevlogen. Vier mooie, leerzame, spannende, leuke en gezellige jaren heb ik op het Albeda The Hague Airport College gehad.

Met een omweg kom je er ook. Ik neem je mee op een persoonlijke vlucht. Ik heb veel stappen moeten zetten om zover te komen, waar ik nu sta en daar mag ik nu heel erg trots op zijn! En dat ben ik ook.

Met veel moeite heb ik mijn Cito-toets gemaakt op de basisschool, veel meer dan VMBO basis-kader kwam er niet echt uit. Maar zegt dat eigenlijk iets? Ik dacht altijd van wel…, maar als je echt iets wilt, dan kom je er wel. Na de Middelbare mocht ik eindelijk een MBO 2 secretariële opleiding gaan doen om zo op te kunnen klimmen naar MBO 4 Luchtvaartdienstverlener. Wat ik inmiddels bereikt heb is door mijn motivatie en positieve inzet.

Gedurende de opleiding ben ik opgeleid tot Grondstewardess en Cabin Attendant. Daarnaast heb ik stage gelopen in een Albeda restaurant, Axxicom Caddy, Hotel STROOM en als grondstewardess bij KLM.

Stage loop je om jezelf te ontwikkelen en nieuwe ervaringen op te doen. En ik moet zeggen, dat is aardig gelukt. Ook heb ik té gekke excursies gedaan, zoals Wet Drill, Fire Fighting, EHBO en ben ik naar Zürich geweest. Dit zijn dan ook de dingen die de opleiding enorm leuk maken. Maar niet alleen dat, in werkelijkheid kan je door deze excursies tientallen levens redden.

Zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen is mijn eind stage bij KLM helaas opgeschort door COVID-19. Het laatste onderdeel om mijn diploma te halen heb ik op school kunnen doen, waar ik achteraf heel erg dankbaar voor ben. Maar, op het moment dat ik het te horen kreeg en het moment zelf, heb ik er best wel veel moeite mee gehad. Het is toch even anders gegaan, dan ik in mijn gedachten had! Maar nu ben ik ontzettend blij, want de studieboeken mogen de kast in en vlag mag uit 🎓 Diploma in the pocket!

Hoe nu verder? Vanaf maart zit ik al thuis door COVID-19, het voelt niet als vakantie, echt niet. Ben ik nu echt werkloos? Ja! Ik wilde hier echt niet aan geloven. Ontelbare brieven verstuurd, maar daarnaast kreeg ik de ene afwijzing na de ander. Er waren echt momenten dat ik aan mezelf begon te twijfelen…

Things to remember! 🍀 You don’t have to be perfect. Having a bad day is ok. Small steps are also progress. Making mistakes is part of life. Do something today that your future self will thank you for.

Deze positieve quotes hebben mij echt wel geholpen om door deze onzekere tijd te komen. En je ziet het, de aanhouder wint 😉

Het is misschien niet meer in de luchtvaart, maar wel in een compleet andere branche. Ik heb mezelf in tijden nog nooit zo happy gezien, want ik heb een (fulltime) baan gevonden! Waar? Dat houd ik nog even geheim, maar ik vind het echt té leuk.

Uiteraard kom ik hier binnenkort op terug! 😏 Vind je het leuk om mijn momenten te lezen en te blijven volgen? Like dan snel mijn Facebookpagina of voer je e-mailadres hieronder in om up-to-date te blijven van de leukste blogs!

Reader Interactions

Comments

 1. Tof geschreven en wat een gedrevenheid heb jij! Trots op jezelf zijn, dat mag jij zeker! 💪🏻🎓

  Weet dat ook wij heel trots zijn op jou, je positieve instelling, je doorzettingsvermogen en je gedrevenheid!

  Topper ben jij
  Xxx🌷

 2. Wow Emma, gefeliciteerd.
  Trots mag je zeker zijn.
  Ben heel benieuwd wat je nu gaat doen maar het zal vast geen delicatessenwinkel worden 😉
  Als jij je er maar goed bij voelt !!

 3. Wat heb je dit weer mooi geschreven Emma. Je mag zeker trots zijn op jezelf. Je hebt er hard voor moeten werken en is je toch maar mooi gelukt. Wij wensen je veel geluk voor de toekomst. Succes met je toekomstige baan.

  XX opa en oma 👏

 4. Lieve lieve Emma,
  Zo trots al een 🦚 pauw, ben ik ook op jou.
  En ….ik weet waar je bent aangenomen, zo leuk en zo mooi dat je daar kan laten zien wat je allemaal in je mars hebt. Een topbaan waar je veel bij zal gaan leren. Kom maar snel op met die nieuwe blog! Denk dat heel veel mensen nieuwsgierig zullen zijn.
  Dikke knuffel van mama

 5. Mooi geschreven Emma! Met jouw doorzettingsvermogen en enthousiasme komt het zeker goed! Heel veel succes met je nieuwe uitdaging 😘

Geef een reactie