Opleiding

De opleiding
De opleiding is praktijkgericht. Je oefent door te doen, je leert alle vaardigheden die je nodig hebt om in de luchtvaart aan de slag te kunnen gaan. Er is een Aviation Training Centre op school waar alle praktijk lessen gegeven worden. Je oefent met verschillende inchecksystemen en hoe je moet omgaan met agressie. Ook leer je hoe je welke informatie je aan de passagiers moet geven en wat je met doen in noodsituaties. Flight safety is het allerbelangrijkste wat ik ga leren.

Aanmelden ✍?
Via de website www.albeda.nl/luchtvaartdienstverlener heb ik mezelf aangemeld.

Intake dag
Joehoe, ik mocht op intake komen op 3 december 2015. Wat was ik nerveus! ? Tijdens deze intake dag maakte ik een AMN-test op een schoolcomputer. Dit is een test waarbij diverse vaardigheden en je persoonlijkheid aan de tand gevoeld worden. Ik vond de AMN-test, best pittig! “Present yourself” ook wel genoemd, een speeddate van ongeveer 5 minuten voor de intakers. Jezelf in 60 seconden presenteren. Na het vertellen over jezelf, werd de tijd goed gebruikt om vragen te stellen zowel in het Nederlands en in het Engels.

‘’Welcome on board’’ ?
Twee weken na de intake dag, zou ik te horen krijgen of ik wel aangenomen was of niet…. Vol spanning zat ik te wachten op dat ene mailtje. “Welcome on board’’ stond erin. Juppie, ik ben aangenomen voor de opleiding luchtvaartdienstverlener.

Steeds dichterbij!
Mijn droom komt steeds dichterbij. Op 7 juni moest ik op school komen om mijn uniform te passen en te bestellen. Ik vond het ge-wel-dig, en straalde van blijdschap. Er stonden drie verschillen bedrijven die hakken verkochten. Ik heb donker blauwe Happy Heels gekocht met een hak van 3 cm.

Hoe ziet een compleet uniform eruit? ??

image10

Dames:

Blazer (donker blauw)
Rok (donker blauw)
Pantalon (optie)
Gilet (donder blauw
Dames blouse wit (LM)
Dames blouse wit (KM)
Dames ceintuur zwart (2,5 cm)
Dames shawl Albeda
Dames pump Gabor (donker blauw)

 

Ontmoeting
’s Avonds ging ik samen met mijn moeder naar de informatie avond over de opleiding. Op de deurmat een week eerder lag er een hele leuke boarding pas die ik mee moest nemen om binnen te komen. De vlucht ging naar Curacao! Mijn favoriete vakantie eiland! ?☀ Lokaal 004, hihi. Zelf ga ik de opleiding in 4 jaar doen.

 

image9

Reader Interactions

Comments

 1. Wij zijn blij dat je zo heerlijk enthousiast aan deze opleiding gaat beginnen. Aan motivatie ontbreekt het in ieder geval niets.
  X-jes

 2. Hoi Emma,

  Wat een geweldig initiatief om een blog over jouw nieuwe opleiding te beginnen.
  Ik heb er alle vertrouwen in dat je deze opleiding weer met vlag en wimpel zal afsluiten.

  Succes en vooral heel veel Geluk en Gezondheid in de prachtige jaren die jou te wachten staan.

  Jouw nu oud-docent,

  Roy van Joost

 3. Super Emma! Jij bent een goed voorbeeld van Dreams come true through hard work and determination!
  Héél veel succes maar voornamelijk plezier tijdens je opleiding! Jij kunt dit 🙂 Dat weet ik zeker!

 4. Hey,

  Ik had een vraagje. Ik moest toen op 9 juni uniform passen ook op het Albeda.
  Ik vroeg me af wanneer je nou het uniform kon ophalen. Of heb jij hem al binnen?
  Wist nou niet meer precies hoe het zat en toevallig zag ik jou blog er over gaan.

  groetjes, ?

  • Hoi!
   Het uniform krijgen we als het goed is volgende week via de post. Tenminste, als je dat heb gekozen tijdens het passen. Je kon kiezen thuis laten bezorgen of ophalen bij het bedrijf waar het uniform word gemaakt.

   Liefs!

  • Hi Manuela,

   Tijdens het passen van je uniform komen er drie schoenenzaken op school. Er zijn bijv. ook andere merken Hogl, Salotto, Paul green en ara. Zelf heb ik het hakken van het merk Gabor en Happy Heels en deze heb ik op school besteld.

   Liefs!

  • Hi Manuela!

   Sorry, dat ik nu pas op je berichtje reageer. Ben je bij de pasdagen geweest afgelopen donderdag? Daar stonden ze met verschillende merken schoenen.

   Liefs!

 5. Hoiii, ik begin na de vakantie aan de opleiding en ik vroeg me af hoeveel denier je panty mag/moet zijn omdat ik dit nergens echt duidelijk terug kan vinden.
  Super leuke blog trouwens loveit!

  • Hi ilse!

   Wat leuk dat je de opleiding gaat volgen. Zelf heb ik de panty’s van de Hema 20 denier. Het beste is om eerst goedkope panty’s van de Jumbo of andere winkels te proberen welke kleur je nodig hebt, voordat je wat duurdere koopt.

   Liefs!

  • Hi Jessica,

   Ik zit nu in het 3de leerjaar en ben op het moment bezig met mijn 5 maanden ontwikkelingsstage. Ik vind de opleiding heel erg leuk en tot nu toe valt het mij heel erg mee. Als je iets echt graag wilt, lukt alles!

Geef een reactie