Hello Lisbon

“Happiness is, planning a trip to somewhere new, with someone you love.” Leuk om te weten: ik word blij van quotes op Pinterest. Het geeft mij positieve energie en nieuwe ideeën.

Hello! Trek iets moois aan. We gaan. Lisbon it’s! In deze blog wil ik de hoogtepunten van Lissabon met je delen. Gewoon even iets leuks, voordat de lockdown in veel landen werd uitgeroepen door het uitbreken van het Corona virus 🦠

We verbleven in hotel Portuense midden in het centrum. Elke ochtend stond de wekker heel vroeg om nieuwe dingen te ontdekken.

Tram 28

Een rondritje door de nauwe, steile straatjes met tram 28, is echt de moeite waard. Het beginpunt is bij Praça do Martim Moniz en duurt ongeveer 50 minuten. Tip van de dag: ga vroeg, er is weinig plek en het is vaak erg druk. Wij vonden het makkelijker om een dagkaart te hebben, maar in de tram zelf kan je een los kaartje kopen.

Ascensor da Bica

Het is een populaire plek voor toeristen, waar wij natuurlijk ook een ritje met de gele tram maakten. Wanneer de trambestuurder aan de rit begint hoor je alleen maar gekraak en gepiep, maar het is de moeite waard.

Fietstour door Lissabon

Een fietstour door Lissabon is altijd een goed idee! Je hebt binnen een halve dag de mooiste plekken gezien. Deze tour werd georganiseerd door Baja Bikes. De verhalen en de plekjes die de enthousiaste Nederlandse gids vertelde en liet zien waren zo leuk! Echt een aanrader.

Praça do Comércio

Ook zijn we bij het grootste plein in het centrum van Lissabon geweest. Dat is niet op de foto te zien, maar de duif ziet ‘m wel. Hier kan je genieten van de zon op een terrasje en wij aten hier voor het eerst het bekende taartje Pastéis de Nata.

Tapa Bucho

Waar heb je zin in? Tapas! Want dat eten wij heel graag. Het is na een Hollandse prak ons lievelingseten.

Na veel zoeken op TripAdvisor kwamen we uit bij Tapa Bucho. Het is een klein tapas restaurantje in een wijkje, waar je niet zo snel zou komen, maar ook dit is echt een bezoekje waard. Het eten is zo lekker! Zorg alleen wel dat je wat eerder dan 20.00 uur komt, anders is het vol.

Castelo de São Jorge

Castelo de São Jorge is het oudste kasteel van Lissabon boven de stad. Ook hier kan je genieten van het uitzicht over de stad en kon je een dolhof volgen door, over en langs het kasteel.

Je kan lopend of met de tram naar Castelo de São Jorge toe gaan. Wij zijn met de tram heen gegaan en lopend terug. Heuvel af, is echt wel makkelijker. Als je met de tram gaat, stap je uit bij São Miguel waar veel mensen aan het genieten waren van de stilte en uitzicht over de stad.

Amorino

Rozenblaadjes om op te eten. Het is echt het lekkerste ijs wat ik ooit gegeten heb. Het is ook wat duurder, maar hoe vaak eet je ijsje in een vorm van een bloem? 🌸

Palácio Nacional da Pena

Wij zochten een paleisje voor onszelf, dus hierbij wij hebben er eentje gevonden. Het is echt het mooiste paleis, al zeg ik het zelf. Het leek net alsof we in een sprookje waren beland.

Back to reality! Weer terug naar het echte leven, maar dat vind ik helemaal niet erg, want mijn stage als grondstewardess bij KLM gaat beginnen. Maar wat nu? Het coronavirus! 🦠 Wat voor gevolgen heeft dit op mijn studie en mijn dromen? Ik houd je op de hoogte! Stay safe and strong everyone! 🤞🏼

Reader Interactions

Comments

  1. Wat een volle agenda hadden jullie daar. Mooie dingen gezien en genoten. Prachtig weer. Dat pakken ze je niet meer af. Jammer dat het wel een tijd gaat duren voordat je nog eens zo’n reisje kan maken. Je stage op Schiphol is voorlopig ook over nu. Hopelijk gaat deze ellendige tijd niet te lang duren. We moeten maar het beste ervan maken.

    XX oma en opa Klomps

Geef een reactie