Hello Texel

Surprise! Gezellig een weekendje naar Texel. Natuurlijk, wist ik het al langer dat Rick en ik naar een luxe hotel zouden gaan. Zoals gewoonlijk was ik de dagen al aan het aftellen.

Wiehoe! Wekker om 5 uur ’s morgens, maar het was totaal geen straf om zo vroeg uit bed te moeten. Het is eindelijk zo ver! Een heerlijk weekendje naar Texel. Volle tassen achterin, en gaan met de brommert (Fiat500) naar Texel. Best vroeg waren we onderweg naar Den Helder, zodat we één van de eerste boten naar het mooie eilandje Texel konden nemen.

Na paar uurtjes rijden waren we aangekomen bij hotel Texel. We waren nog niet eens binnen en we zeiden al tegen elkaar: “Wauw, dit ziet er echt heel mooi uit” We konden pas vanaf 14 uur de kamer in, maar dat wisten we van te voren. Wat sportief, we gingen fietsen naar de Vuurtoren!

Het was best bewolkt, maar een heerlijke temperatuur om een stukje te fietsen. Het leek net alsof wij als enige op het eiland waren, maar dat komt misschien wel doordat het vroeg in de ochtend was. “Stukje” nou… Het was een meer hobbeldebobbel door de duinen en bossen heen. Na 7 km gefietst te hebben waren we eindelijk aangekomen bij de vuurtoren. We waren nog iets te vroeg, we konden er pas om 10.00 uur in. Op naar het strand dan maar! Heerlijk even uitwaaien en genieten van het uitzicht.

Een bezoekje in de vuurtoren kost per persoon €4,50 en heeft 118 traptreden. Via een wenteltrap beklim je zes verdiepingen van de toren. Bij elke verdieping kwam je leuke feitjes te weten over de vuurtoren. Als je eenmaal boven bent aangekomen heb je heel mooi uitzicht op het eiland Vlieland.


“Zullen we naar het dorpje de Koog fietsen?” Ja hoor, prima! Niet wetende dat het 13 km fietsen was. 13 km door de duinen, en weer hobbeldebobbel en het zweet stond op mijn rug. “Zijn we er al bijna?” Nee, we moeten nog 6 km. Weten jullie al dat ik 3 maanden, misschien wel langer niet meer zo eind heb gefietst… Yey, bij de Koog aangekomen en het lange eind fietsen was ik alweer vergeten, maar mijn billen niet. Poeh, even zitten hoor! Bij een restaurantje hebben we een lekker broodje gegeten en daarna zijn we langs de winkels gelopen.

Ondertussen was het alweer 14 uur en mochten we de kamer in. We hoefde gelukkig niet dat hele stuk weer terug te fietsen, iets minder maar het was toch weer 7 km maar windje mee! Heerlijk. We kwamen langs het vliegveldje van Texel. Leuk om te zien! Het was een heel klein vliegveld en boven je vlogen er allemaal vliegtuigjes met parachutespringers die daar landden.

Jippie, nieuwsgierig en benieuwd waren we over hoe het er van binnen echt uit zou zien. We werden warm ontvangen door de receptioniste en ze liep zelfs met ons mee om een rondleiding te geven door het hotel. Een ontbijt en diner zaal, loungeruimte, verwarmd binnenzwembad en tegen een toeslag kon je zelfs een Finse sauna en het Texelse stoombad nemen. Er worden ook diverse behandelingen gegeven, zoals een schapenmelkmassage, een wolbad… Het zal wel echt Texels iets zijn? Een HairSpa of een Island-schoonheidsbehandeling. Mijn vriend en ik keken elkaar aan en dachten wij zijn toch wel echt studenten?

Wat gaaf! zeiden we toen de kamer deur open ging. Natuurlijk was de badkamer niet te missen, achter een hele hoge houten loftdeur zat de badkamer met een regendouche! Mmmmm.

Het zonnetje was doorgekomen en het was heerlijk om weer door te gaan het verkennen van het eiland. Langs de weg hadden we gezien dat er een marktje was in Cocksdorp, maar eerlijk gezegd was er niet zo heel veel te beleven, behalve dat ik heel erg veel zin had in een softijsje en voordat ik het wist…. Poef, daar lag die dan.. op de grond. 😥


Als je op het strand bent geeft je telefoon ‘geen service’ aan. Heerlijk, even helemaal geen berichtjes binnen krijgen en genieten van elkaar. Natuurlijk met heerlijke pistache nootjes, die we op de markt hadden gehaald.

Zondag hadden we de wekker om 8.00 uur gezet, zodat we er een lange dag van konden maken. We hadden nog niet echt besproken wat we gingen doen, maar dat komt vast bij het ontbijt. Een buffet met allerlei lekkere broodjes, croissant en pancakes. We moesten om 11.00 uur uitgecheckt zijn, maar we waren rond half 10 al op pad. Anders een dagje genieten op het strand? We hadden een parasol gehuurd en ploffen maar op het zand.

Ondanks dat we in de schaduw zaten en we ons elk uur wel insmeerde hielp er niks tegen het verbranden en waren we het na een paar uur hangen best zat. Het is zondag, dus heel veel winkels zijn er niet open. Tassen pakken en naar huis gaan? Liever niet natuurlijk, maar er moest ooit een eind aan komen. Er werd al gezegd dat het vandaag heel erg druk zou worden bij de boot naar Den Helder, dus om een risico te nemen om één van de laatste boten te nemen was niet echt een succes. Weet je wat, we gaan naar huis en doen alles op ons gemakje!

Reader Interactions

Geef een reactie